wtorek, marzec 19, 2024
Follow Us
Nerki są jednym z najbardziej niedocenianych organów. To błąd, bo zdrowe, w pełni sprawne nerki są niezwykle ważne dla naszego…
„Oszczędzając pracę żony, jedz gotowe makarony” – zachęcało hasło w przedwojennej Polsce. I rzeczywiście, skutecznie nawet dziś, z powodu oszczędności…
Co jakiś czas ożywa dyskusja o wprowadzeniu w życie idei zrównoważonego rolnictwa, w którym mają zaistnieć wszelkie działania, które ograniczają wpływ…
3 marca każdego roku, społeczność międzynarodowa łączy siły, by świętować Światowy Dzień Słuchu. Jest to dzień, który ma na celu…
3 marca, światowa społeczność jednoczy się, aby uczcić Światowy Dzień Słuchu, inicjatywę Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) skierowaną na podniesienie świadomości…
Cukinia, czyli botaniczna odmiana dyni zwyczajnej, na stałe zagościła wśród letnich warzyw. Zielone, żółte, podłużne i okrągłe owoce cukinii zachęcają…
W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie konsystencji syropów z firmy „Grajfka”. Nazwa manufaktury także nawiązuje do śląskiej…
Powidło śliwczane jest jednym z najstarszych przetworów tradycyjnej polskie kuchni. Świadczą o tym przepisy w poradnikach gospodarskich Piotra Crescencyna (rok…
Co jakiś czas skokowo rośnie zainteresowanie owocami róży. Między innymi za sprawą większych starań klientów o podniesienie odporności organizmu. A…
Powiadają piekarze - Bez chleba żyć się nie da! A ze środowiska dietetyków płynie przekaz – Wybieraj różne rodzaje pieczywa,…

a