niedziela, luty 25, 2024
Follow Us
Cukinia, czyli botaniczna odmiana dyni zwyczajnej, na stałe zagościła wśród letnich warzyw. Zielone, żółte, podłużne i okrągłe owoce cukinii zachęcają…
W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie konsystencji syropów z firmy „Grajfka”. Nazwa manufaktury także nawiązuje do śląskiej…
Powidło śliwczane jest jednym z najstarszych przetworów tradycyjnej polskie kuchni. Świadczą o tym przepisy w poradnikach gospodarskich Piotra Crescencyna (rok…
Co jakiś czas skokowo rośnie zainteresowanie owocami róży. Między innymi za sprawą większych starań klientów o podniesienie odporności organizmu. A…
Powiadają piekarze - Bez chleba żyć się nie da! A ze środowiska dietetyków płynie przekaz – Wybieraj różne rodzaje pieczywa,…
Przed erą gotowania na telewizyjnym ekranie było pitraszenie w audycji radiowej pod zawołaniem „Co gotować, jak gotować, zechciej proszę zanotować”.…
W „New England Journal of Medicine”, jednym z najbardziej prestiżowych czasopism medycznych na świecie, opublikowano badanie porównujące dwie metody leczenia nerkozastępczego: hemodializę…
Czekolada ma swoje  święto dziewięć razy w roku. A jej historia liczy już 7500 lat i wciąż powstają nowe rozdziały.…
Wybierając się na zakupy warto pamiętać o zaleceniu Hipokratesa - „Niechaj twoje pożywienie będzie lekarstwem, a twoje lekarstwo pożywieniem”. Sentencja…
W ramach serwisu Adamed Expert od września dostępna jest podstrona dedykowana pielęgniarkom, pielęgniarzom i położnym. To obiektywne i rzetelne treści…

a