Na Grüne Woche województwo lubuskie prezentuje unikatowe regionalne wyroby wytwarzane od lat wedle oryginalnych receptur. Na zwiedzających czekają produkty piekarnicze, ciasta oraz chleby, a także wędliny, wyroby z dzika, miody - m.in. lawendowy - pierogi, oraz wiele innych produktów regionalnych. Na stoisku zaplanowano także warsztaty rzeźbiarskie. Polska zajmuje sektor wspólnie z Francją.
„Zielony Tydzień" w Berlinie jest największym spotkaniem producentów i przetwórców żywności z całego świata. Przez 10 dni na 124 tys. m² swoją ofertę przedstawiają wystawcy z ponad 70 krajów. Targi oferują warzywa, owoce, mięsa, ryby i produkty mleczne. Dodatkowo można zapoznać się z ofertą win, piw i innych alkoholi związanych z międzynarodowymi specjalnościami. W dziedzinie rolnictwa i ogrodnictwa znajdziemy tematy dotyczące zapotrzebowanie na surowce, energia ekologiczna, i inne działy przedstawione praktycznie i teoretycznie. W programie zaplanowano wiele wykładów tematycznych.
Stoiska na „Die Internationale Grüne Woche" można oglądać w godz. 10-18, w piątek i sobotę (23.01 – 24.01) do 20. Więcej na: http://lubuskie.pl/.