wtorek, lipiec 14, 2020
Follow Us
Recenzja

Recenzja (75)

środa, 08 lipiec 2020 11:56

Bezdroża: Ekwador – Travelbook

Napisane przez

Ukazał się kolejny przewodnik Bezdroży po Ekwadorze, tym razem w serii travelbooków. Jest to skrócona, trochę zmieniona oraz dostosowana do jej schematu wersja przewodnika „Ekwador i wyspy Galapagos” wydanego w ub. roku w serii Bezdroża Classic, którego obszerną recenzję opublikowałem w lutym br.

środa, 24 czerwiec 2020 07:15

Pascal: Birma – Mjanma - przewodnik

Napisane przez

Birma, czyli Mjanma, a w wersji angielskiej Myanmar, najpiękniejszy, chyba nie tylko moim zdaniem, kraj południowo–wschodniej Azji, jeszcze kilkanaście lat temu praktycznie niedostępny dla turystów zagranicznych, jest coraz popularniejszy również wśród naszych rodaków.

wtorek, 30 czerwiec 2020 07:14

Pascal: Ziemia Święta i Jordania - przewodnik

Napisane przez

W sporej już biblioteczce przewodników i książek w języku polskim na temat Ziemi Świętej, przybył kolejny, wydawnictwa Pascal, jaki ukazał się w „Złotej serii”. Bogato ilustrowany prawie 270 kolorowymi zdjęciami, z mapkami i planami oraz, nie skatalogowanymi niestety, krótkimi informacjami i ciekawostkami w ramkach włamanych w tekst.

sobota, 27 czerwiec 2020 07:15

Michelin: Wyspy Zielonego Przylądka - przewodnik

Napisane przez

Odległe o 450 km na zachód od brzegów Afryki, położone na Atlantyku Wyspy Zielonego Przylądka, a ściślej Republika Zielonego Przylądka – Republica de Cabo Verde, to archipelag o łącznej powierzchni nieco ponad 4 tys. km² zamieszkany przez 538 tys. ludzi.

poniedziałek, 22 czerwiec 2020 07:37

Bezdroża: Uzbekistan - przewodnik

Napisane przez

Najbogatszy w zabytki i ciekawe miejsca kraj Azji Środkowej – Uzbekistan, perła pierwszej wielkości na historycznym Wielkim Jedwabnym Szlaku, doczekał się tylko jemu poświęconego przewodnika Bezdroży. I to w najlepszej, nie tylko moim zdaniem, serii Classic.

czwartek, 13 luty 2020 12:54

Bezdroża: Japonia. Manga, sushi i onseny

Napisane przez

Przewodnik Bezdroża: Japonia. Manga, sushi i onseny jest wydany w serii „Bezdroża Classic”, a więc przeznaczony przede wszystkim dla tych, którzy zamierzają poznawać Japonię samodzielnie, a nie w ramach wycieczek organizowanych przez biura podróży.

niedziela, 26 styczeń 2020 12:20

Bezdroża: Ekwador i Wyspy Galapagos

Napisane przez

Ekwadorowi i stanowiącym jego prowincję Wyspom Galapagos, ciekawemu i jednemu z najbezpieczniejszych krajów Ameryki Południowej, poświęcony został osobny przewodnik Bezdroży w serii Classic.

czwartek, 23 styczeń 2020 07:15

Bezdroża: Iran. Skarby Persji

Napisane przez

Położony na Bliskim Wschodzie, między Morzem Kaspijskim oraz zatokami: Perską i Omańską ponad 80 milionowy Iran, dawna Persja, z jego liczącą z górą 60 wieków historią, jedną z najstarszych cywilizacji, mnóstwem cennych zabytków, urozmaiconymi krajobrazami i wieloma innymi atrakcjami, zamieszkany przez gościnnych i życzliwych obcym ludzi, dopiero odkrywany jest przez światową turystykę.

poniedziałek, 20 styczeń 2020 06:42

Michelin – Marrakesz recenzja przewodnika

Napisane przez

Marrakesz, jedno z najciekawszych, najbardziej egzotycznych i fascynujących miast Maroka, stał się tematem kolejnego przewodnika francuskiego wydawnictwa Michelin, udostępnionego polskim czytelnikom i turystom przez Bezdroża w naszej wersji językowej.

Strona 1 z 6

a