środa, grudzień 07, 2022
Follow Us
Pora wyjaśnić tę tajemnicę związaną z nazwą Gospodarstwa „Figa” Rodziny Maziejuków. Okazja jest znakomita, właśnie to ekologiczne gospodarstwo podczas Targów…
30 lat winiarskiej  firmy Vin-Kon. Branża win owocowych powoli zbliża się do pozycji zajmowanej przed wojną. Przypomnijmy, że sto lat…
Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni…
Zaskakujące efekty dało ugotowania najlepszego rosołu na Manhattanie. Kilka lat temu dużą popularność zyskał amerykański kucharz włoskiego pochodzenia Marco Canora…
Nieodłącznym elementem Wigilijnego stołu jest na którym wedle tradycji ma znaleźć się dwanaście potraw są pierogi. W Wigilię właśnie, staropolski…
MLEKOVITA, lider branży mleczarskiej w Europie Środkowo-Wschodniej i jedyny na Podlasiu producent lodów na skalę przemysłową, rozszerza portfolio znanych i…
Nie w każdej piekarni spotyka się tradycja pieczenia pełnoziarnistego chleba ze spełnieniem rekomendacji  Instytutu Żywienia i Żywności, aby konsumenci  mogli…

Ryż z arsenem

Napisane przez
Najnowsze badania dowodza, że ryż spożywany w nadmiernych ilościach może szkodzić zdrowiu z powodu wysokiej zawartości arsenu w ziarnach.
Prosty i zaskakujący deser dla lubiących kuchnię fusion. Czyli pomieszanie z poplątaniem które wcale nie musi dobrze smakować. Ale czasami…
Tarta z grzybami, z porami, z malinami, z czekoladą, z marmoladą, Tar-Ta! Tar-Ta! Tar-Ta! Jasno ująłem sprawę tarty? - Mam…

a