Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów hiszpańskiej kuchni są „tapas“ - niewielkie przekąski, typowe dla każdej hiszpańskiej restauracji czy winiarni. To zimne lub ciepłe przekąski, które mogą stanowić przystawkę, a nawet zastąpić główny posiłek. Dostępne w sieci Biedronka sery Stary Olęder i Gran Capitán czy też kiełbasa Fuet będą doskonale sprawdzać się w roli „tapas“. Ich znakomitym uzupełnieniem mogą być chrupiące grzanki Panecillos. Bazą do wielu hiszpańskich dań może być dostępny w sklepach Biedronki gulasz wołowy oraz polędwiczka wieprzowa Kraina Mięsa. Z kolei szlachetny okoń morski przywoła najlepsze smaki krajów basenu Morza Śródziemnego. Uzupełnieniem hiszpańskiego stołu mogą być dostępne w trakcie kulinarnego festiwalu melony ulubionej przez Hiszpanów odmiany „Piel de sapo“.
Hiszpanie nie wyobrażają sobie jedzenia bez wina. Dlatego bogatą, hiszpanską ofertę kulinarną w Biedronce uzupełniać będą znakomite hiszpańskie trunki. W ich wyborze pomogą rady eksperta Tomasza Koleckiego-Majewicza, trzykrotnego Mistrza Polski Sommelierów. Z okazji festiwalu hiszpańskiej kuchni w sieci sklepów Biedronka wydany został okolicznościowy folder, w którym znalazła się nie tylko oferta hiszpańskich przysmaków i win, ale także przepisy, które pozwolą stworzyć najlepsze smaki Hiszpanii we własnej kuchni. Okoń morski z szynką, jajka flamenco, to tylko niektóre z receptur przygotowanych specjalnie dla klientów Biedronki, które pozwolą wyczarować tamtejsze, regionalne dania we własnej kuchni. Informacje na temat kolejnych, specjalnych ofert win w Biedronce można znaleźć w newsletterach, dostępnych po wypełnieniu formularza na stronie www.biedronka.pl/wina
{jumi [*9]}