wtorek, czerwiec 28, 2022
Follow Us
środa, 18 maj 2022 10:46

Od pola do stołu – czyli jak ma wyglądać zrównoważony system żywnościowy? Wyróżniony

Napisał
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Webinar "Od pola do stołu..." eksperci dyskutują o kluczowych wyzwaniach dla rolnictwa i przetwórstwa w zakresie ESG.

Zapraszamy na webinar I Kongresu ESG: "Od pola do stołu – czyli jak ma wyglądać zrównoważony system żywnościowy?”. Wydarzenie odbędzie się 18 maja 2022 r. (środa) o 12:00

Wydarzenie będzie transmitowane online na Facebooku: https://fb.me/e/5kbHeLcKL oraz oraz na kanale Fundacji im. XBW Ignacego Krasickiego w serwisie YouTube: https://www.youtube.com/c/FundacjaXBW/

Podczas webinaru zaproszeni eksperci dyskutować będą o:

  • Kluczowych wyzwaniach dla rolnictwa i przetwórstwa w zakresie ESG
  • Jak przeprowadzić transformację produkcji i konsumpcji żywności, by zmniejszyć ślad środowiskowy systemów żywnościowych i wzmocnić odporność na kryzysy, także geopolityczne?
  • Jak zapewnić bezpieczeństwo żywnościowe?
  • Zrównoważony system żywnościowy – zrównoważona produkcja, niedroga żywność, zrównoważona konsumpcja, ograniczanie strat i marnotrawienia żywności, polepszenie dobrostanu zwierząt
  • Eksperci zaproszeni do dyskusji:
  • Robert Telus, przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • Marek Chibowski – Zastępca Dyrektora Generalnego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa

Andrzej Gantner, Wiceprezes Polskiej Federacji Producentów Żywności

  • Jacek Janiszewski, były minister rolnictwa, organizator Welconomy in Toruń
  • Marcin Mucha - Dyrektor Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin

Moderator: Damian Kuraś, dyrektor Instytutu ESG, wiceprezes Fundacji im. XBW Ignacego Krasickiego

Webinar objęty został patronatem honorowym Wiceprezesa Rady Ministrów Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Henryka Kowalczyka

a