Wydrukuj tę stronę
wtorek, 06 kwiecień 2021 09:49

MLEKOVITA - Serowy gigant z Polski Wyróżniony

Napisane przez ES
Oceń ten artykuł
(1 głos)
Twaróg, potocznie zwany białym serem, jest obecny w polskiej kuchni od pokoleń Twaróg, potocznie zwany białym serem, jest obecny w polskiej kuchni od pokoleń mat.pras

3,5 tys. ton – tyle wynosi miesięczna produkcja serów miękkich we wszystkich zakładach Grupy Mlekovita. Taki wynik czyni firmę liderem w produkcji serów z tego segmentu.

Sery miękkie to kategoria, która cieszy się popularnością przez cały, ale znaczne tendencje wzrostowe notuje zwłaszcza w okresach świątecznych. Największa sprzedaż tradycyjnie odnotowywana jest w okresie poprzedzającym Wielkanoc, kiedy to klienci z myślą o świątecznych wypiekach częściej sięgają po twarogi sernikowe, a także po inne sery miękkie do przygotowania potraw na świąteczny stół.

– Twaróg, potocznie zwany białym serem, jest obecny w polskiej kuchni od pokoleń. Kiedyś wytwarzany był przez gospodynie niemal w każdym domu, dzisiaj konsumenci sięgają po produkty Mlekovity, znanej i renomowanej marki o ugruntowanej pozycji na rynku. W naszym portfolio posiadamy szeroki wybór najwyższej jakości produktów, które doskonale odpowiadają na potrzeby konsumentów.

Rocznie produkujemy 42 tys. ton serów miękkich, konsekwentnie rozszerzając asortyment w tej kategorii – mówi prezes zarządu Grupy Mlekovita Dariusz Sapiński. – Jako że wśród wielkanocnych ciast na polskich stołach od lat królują serniki, w okresie poprzedzającym święta odnotowujemy zwiększone zainteresowanie twarogami. Wszystkie nasze sery miękkie to wyśmienite produkty najwyższej jakości – bez konserwantów, barwników i aromatów. A ponadto można je kupić w szybki i wygodny sposób, korzystając z oferty naszego sklepu internetowego mlekovitka.pl.

Kategoria serów miękkich Grupy Mlekovita jest bardzo bogata – samych twarogów i twarożków oferuje ponad 20 różnych rodzajów.

Artykuły powiązane

© 2019 KURIER365.PL